How to Prepare Appetizing Cara Buang Tulang Ayam Untuk Menghasilkan Isi Chicken Chop

Cara Buang Tulang Ayam Untuk Menghasilkan Isi Chicken Chop.

Cara Buang Tulang Ayam Untuk Menghasilkan Isi Chicken Chop You can cook Cara Buang Tulang Ayam Untuk Menghasilkan Isi Chicken Chop using 3 ingredients and 3 steps. Here is how you achieve that.

Ingredients of Cara Buang Tulang Ayam Untuk Menghasilkan Isi Chicken Chop

  1. Prepare 1 of peha ayam (chicken thigh).
  2. Prepare of Pisau yang tajam.
  3. You need of Papan pemotong.

Cara Buang Tulang Ayam Untuk Menghasilkan Isi Chicken Chop instructions

  1. Sediakan peha ayam. Potong/ketuk tulang kat sini tapi jangan sampai kat isi kira biar ada tulang sikit la. Potong kat situ mcm dlm gambar tu, biar nampak tulang ayam tu..
  2. Kikis isi kat tulang atas ayam tu sampai jadi macam dalam gambar tu. Guna pisau runcing dan tajam (kalau pakai pisau kecil pun okay juga. Saya guna je pisau yang ada kat dapur.🤭 Keluarkan tulang bahagian atas. Kemudian keluarkan tulang bahagian bawah tadi. Baru lah keluarkan tulang bahagian tengah. Tadaa.. dah siap satu ketul isi ayam. Boleh juga dikelar2 sedikit isi nya sebelum diperap agar senang untuk memasak nya nanti..
  3. Siap, baru seketul, hehe.. Selamat mencuba..

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Easiest Way to Cook Perfect Teh Tarik Honey

Recipe: Delicious Banana Milk Coffee

Recipe: Appetizing Air Halia