Recipe: Perfect Kek Marble Pandan

Kek Marble Pandan. Music : One Life by Patrick Patrikios Music : Cuban Sandwich by Doug Maxwell/Media Right Production Music : Survive the Montage by RKVC. Resepi Kek Pandan Marble, tekstur yang lembab dan mudah disediakan. Harini I nak share resepi buat Cake Marble Pandan Santan Moist yang I cedok resepi dari Google lepas tu improvise ikut selera tekak I menggunakan Santan SAJI.

Kek Marble Pandan Kek marble antara kek yang cukup popular menjelang musim perayaan kerana ia paling mudah disediakan malah rasanya yang cukup enak. Namun mencari resipi yang mudah malah menggunakan. Pandan aromalı rulo kek kremalı merkezi isviçre rulo keki rulo kek. You can have Kek Marble Pandan using 11 ingredients and 3 steps. Here is how you achieve that.

Ingredients of Kek Marble Pandan

  1. You need of 💚 1/2 ketul buttercup (125gm) -di cairkan.
  2. Prepare of 💚 1 1/4 cwn tepung self raising*.
  3. It's of 💚 5 sudu bsr susu tepung*.
  4. You need of (bahan2 bertanda * di ayak).
  5. Prepare of (boleh guna tepung gandum + dgn 1 sudu teh serb.penaik).
  6. You need of 💚 3 biji telur A.
  7. You need of 💚 3/4 cwn gula kastor.
  8. Prepare of 💚 1 sudu bsr ovallete.
  9. You need of 💚 2 sudu bsr air daun pandan - blend 3 helai daun pandan + air).
  10. You need of 💚 2 sudu bsr serbuk koko.
  11. Prepare of 💚 3-4 titik pewarna hijau & kuning.

Kami meyediakan kek yang mampu menggembirakan hari-hari anda. See more ideas about Pandan, Asian desserts, Pandan cake. Kek, Mari kongsi resepi popular di Malaysia dan Asia. KEK LAPIS PANDAN PRUNE resepi di sini.

Kek Marble Pandan instructions

  1. Satukan telur, gula, ovallete, air daun pandan & bahan2 ayak. Pukul dgn high speed selama 5 minit hingga kembang & gebu. Masukkan mentega cair & pukul sekadar sebati saja.
  2. Bahagikan adunan kpd 3 bahagian. Satu bahagian di campur dgn warna hijau, satu warna kuning & satu lagi dgn serbuk koko. Alas loyang saiz 8 @ 9 dgn baking paper. Sapu tepi loyang dgn mentega. Tuang 3 sudu adunan kuning dulu di tengah2 loyang. Kemudian lapiskan di atasnya dgn adunan coklat. Lapiskan pula dgn adunan hijau. Ulang langkah yg sama hingga habis. Boleh lorek @ buat corak di atasnya dgn corak yg di sukai.
  3. Bakar pada suhu 150•c selama 45 minit. Bergantung pd suhu oven masing2. Bila di cucuk dgn lidi ia keluar bersih bermakna kek sudah masak. Terbalikkan kek di atas jaring & sejukkan. Bolehlah di potong & di hidangkan.

Cara mudah untuk menyediakan Kek Marble Jelita yang sangat sedap dan gebu. Resipi lengkap dengan penerangan serta gambar. Kek yg ditempah oleh member ku - Ina. Katanya utk dirinya sendiri.kesian lak ak dgr. Anyway happi rasanya sbb ko suka kat kek ak nie.tima kasih yer.

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Easiest Way to Cook Perfect Teh Tarik Honey

Recipe: Delicious Banana Milk Coffee

Recipe: Appetizing Air Halia